Livestreaming is erg populair en explosief toegenomen, hier zijn meerdere redenen voor. Met livestreaming kun je online een grote doelgroep gericht bereiken. Dat zorgt ervoor dat wat u wilt uitzenden gelijk onder de aandacht gebracht wordt.

Er zijn vele toepassingen te bedenken zoals; een digitale borrel met live entertainment (dj of band), een online bingo, online workshops, Webinar, zakelijke meetings, presentaties….etc. de mogelijkheden zijn onbeperkt en afhankelijk van de wensen en creatieve ideeën.

In een (tijdelijke) studio op de gewenste locatie (dat kan in principe bijna overal) wordt er een een livestream setup opgebouwd. Licht, camera’s en ACTIE! De livestream wordt opgestart via een online platform zoals YouTube, Facebook, Zoom…etc. De livestream wordt (afgeschermd) uitgezonden.

Wat is er nodig voor livestreaming?

  • een locatie met stroomvoorziening
  • stabiele internetverbinding met tenminste 20MB upstream
  • een aantal camera’s
  • goede studioverlichting
  • benodigde regie apparatuur voor beeldregistratie en livestreaming
  • diverse geluidsapparatuur; microfoons, mengpaneel etc.
  • livestream platform YouTube, Facebook, Zoom etc.

Tip: Het is ook mogelijk om vooraf op te nemen en dan op een later tijdstip de opname te livestreamen. Enkele voordelen zijn als er iets mis gaat tijdens de opname dat dit nog gecorrigeerd kan worden of over gedaan kan worden, met een live livestream uitzending is dat niet mogelijk.

Een mobiele regie- en audiostation is het hart van de benodigde apparatuur voor de registratie en livestreaming. Wij hebben hier een ‘plug and play’ regie- en audiokist voor samengesteld…stekker in het stopcontact, camera’s en microfoons inpluggen en we staan al klaar om te starten. Deze oplossingen zijn ook geschikt voor ‘dry hyre’ (losse verhuur) indien u zelf uw livestream productie wilt uitvoeren.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte of advies in de mogelijkheden.

Back to Top